Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Toch nog sneeuw? Déze Nederlandse plaats kleurt onverwacht wit

toch-nog-sneeuw-deze-nederlandse-plaats-kleurt-onverwacht-wit.jpg

De winter lijkt nu alweer voorbij te zijn, voor zover die er überhaupt is geweest, schreven we gisteren nog. Weerexperts verwachten geen sneeuw meer in Nederland. Maar, maar… 

… hoe kan het dan dat er in Maastricht woensdagochtend toch echt een laagje sneeuw op de straten te zien was?

Sneeuw in Maastricht

Op social media worden kiekjes van een wit Maastricht gedeeld. “Met jullie ‘het wordt nooit meer winter‘”, probeert Fokke de weerexperts een hak te zetten. De foto’s liegen er niet om: er is duidelijk een witte laag te zien. Maar helaas hebben de weerexperts zelfs nú slecht nieuws voor de winterliefhebbers onder ons. Deze sneeuw is namelijk niet helemaal écht.

Industriesneeuw

Wat je ziet, is industriesneeuw. Een onnatuurlijke vorm van sneeuw die ontstaat wanneer koude, vochtige lucht zich aan stofdeeltjes en minuscule vuiltjes in de atmosfeer hecht. Eigenlijk sneeuw veroorzaakt door luchtvervuiling dus. En dat haalt de pret er voor velen toch wel vanaf. Anderen blikken met heimwee terug op vorig jaar januari, toen er wél echt sneeuw viel.

Verlang jij juist naar de zomer? Laat de voorpret beginnen: in de Margriet Shop kun je je zomervakantie al boeken, zoals acht dagen Portugal.

Bron | De Limburger
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant