Nieuws

Smullen… dít kun je doen met je overgebleven paaseitjes

overgebleven-paaseitjes.jpg

Blijf jij na Pasen ook altijd achter met een berg paaseitjes? Gooi ze dan vooral niet weg: je kunt er namelijk genoeg lekkere dingen mee doen!

Hier drie leuke tips:

Brownies

Ingrediënten:

  • 200 gram chocolade (5 grote paaseieren)
  • 50 gram bloem (niet zelfrijzend)
  • 20 gram amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 130 gram suiker
  • 130 gram boter

Werkwijze:

  • Smelt de chocolade samen met de boter ‘au bain-marie’
  • Neem een aparte kom en breek daarin de eieren. Strooi er de suiker over en roer dit los met een garde.
  • Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en boter bij de eieren met suiker en roer opnieuw met de garde.
  • Weeg de bloem en het amandelpoeder af, voeg dit toe aan het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Smeer je bakblik in met boter en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier.
  • Schep het browniebeslag in het bakblik tot je een laag van 2 tot 3 centimeter dik hebt. Strijk vervolgens het oppervlak glad.
  • Bak het beslag gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en snij in vierkante stukken van 5 cm op 5 cm.

Chocolademelk

Ingrediënten:

  • Melk
  • Paaseieren
  • Eventueel een kaneelstokje

Werkwijze:

  • Breng de melk aan de kook en voeg de paaseitjes toe, roer net zolang door totdat het één geheel is.
  • Wat extra smaak? Laat dan een kaneelstokje even trekken in de chocolademelk.

Chocolade aardbeien

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram chocolade (= 3 grote paaseieren)

Werkwijze:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Hou de aardbeien bij het kroontje vast en doop ze één voor één voor ongeveer 2/3de in de gesmolten chocolade.
  • Laat het afkoelen op een vel bakpapier.

Bron | HLN.be
Foto | iStock

Ook interessant