Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Smartphone gestolen? Dit moet je (snel) doen!

travel-and-vacation-items-on-wooden-table.jpg

Hopelijk heb je ze nooit nodig, maar voor het geval dat jouw telefoon tóch een keer wordt gestolen, hebben we een paar handige tips op rij gezet. Dit is wat je kunt doen om zo’n situatie te voorkomen én voor als het toch gebeurt.

Beveilig de inhoud

Het klinkt als een open deur, toch is het de tip waard: beveilig de apps waarvan je niet wilt dat anderen ze kunnen inzien of gebruiken. Denk aan de toegang tot je geldzaken, je Netflix- of Facebookaccount en je zakelijke mail. Gebruik een paswoord voor de toegang en sluit de apps af als je ze niet gebruikt.

Doe meteen aangifte

Of je nu op een terrasje in eigen land of stad zit of ergens op je vakantieadres, het advies luid: direct aangifte doen. Zoek het dichtstbijzijnde politiebureau op en zorg dat je type en het serienummer van je telefoon (dat je na aanschaf hopelijk al ergens hebt genoteerd) kunt doorgeven. Vertel ook opvallende details van jouw telefoon. Denk aan kleur of krassen bijvoorbeeld. Daarmee vergroot je de kans dat je telefoon terug gevonden wordt als deze online te koop wordt aangeboden.

Installeer deze app’s en vind je telefoon terug

Je hebt verschillende apps die door middel van GPS jouw telefoon kunnen lokaliseren en zelfs op afstand je toestel kunnen vergrendelen of wissen. Als je inlogt via je computer, kun je dus zien waar je telefoon zich bevindt. Op nieuwere telefoons zijn deze apps vaak al geïnstalleerd, op een iPhone is dat ‘Find my iPhone’ en bij android-toestellen is dat ‘Android Apparaatbeheer’. Als je een ouder model hebt, kun je die zelf downloaden in de App Store of via Google Play.

Tip: heb je je vakantiegeld aan het nieuwste model uitgegeven? Overweeg dan je te laten verzekeren tegen diefstal. Check wel eerst even je eigen reis- of brandverzekering. Sommige uitgebreide pakketten dekken ook de schade of diefstal van je telefoon.

Meer telefoontips:

Zo gebruik je WhatsApp op je iPad en computer
Krassen op je telefoon? Zo verwijder je ze!
Zo verwijder je een WhatsAppberichtje voordat iemand het gelezen heeft
Mobieltje oververhit? Dit kun je doen

Bron: hln.be

 

Ook interessant