Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

6 slimme trucjes om muggen op afstand te houden

trucjes-muggen-op-afstand-houden.jpg

Dat de temperaturen langzaamaan stijgen is één groot feest. Oók voor muggen, die zich helaas steeds vaker laten zien. Zo houd je ze buiten de deur.

Zijn ze jouw huis nog niet binnengedrongen? Dan wil je dat natuurlijk zo houden, en gelukkig hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Met onderstaande tips houd je muggen zo ver mogelijk op afstand.

1. Lavendel

Antimuggenstekkers en -kaarsen hebben vaak de geur van citroen, maar de beestjes zijn ook niet dol op het aroma van lavendel. Haal dus wat takjes uit de tuin, wikkel ze in een stukje stof of zet ze in een kleine vaas en zoek er wat mooie plekjes voor: op je nachtkastje, in de woonkamer en in de keuken.

2. Lichte kleding

Muggen houden van donkere kleuren en komen daarom sneller op je af wanneer je bijvoorbeeld een zwart shirtje aan hebt. Kies dus liever voor een lichte top en broek, dat is bovendien een stuk koeler is voor jezelf.

3. Een wijntje minder

Heerlijk, zo’n verkoelend wijntje of biertje op het terras. Maar… alcohol maakt je aantrekkelijker voor muggen, zo blijkt uit meerdere experimenten. Waardoor dat precies komt, moet verder onderzoek nog uitwijzen.

4. Barbecueën? Gebruik rozemarijn

Lijken muggen een fijne barbecue-avond te gaan verpesten? Leg dan eens wat rozemarijn rechtstreeks op de kolen. Zo houd je de muggen op afstand én krijgt het eten een nóg lekkerder smaakje. Mooi meegenomen!

5. Ventilator

Muggen zijn niet de beste vliegers en houden dan ook niet van bewegende lucht. Zet dus een ventilator naast je bed of in de buurt van je terras. Je kunt ‘m het best naar de grond richten aangezien muggen vaak laag bij de grond vliegen om zo min mogelijk wind te vangen. Bijkomend voordeel is dat je dus niet wakker zult worden van een ventilator die recht op je neus blaast.

6. Hor

Deze maatregel kost wat geld, maar is heel effectief tegen muggen en ander ongedierte. Door een hor te plaatsen voor de ramen en de tuin- en balkondeuren krijg je wél frisse lucht binnen, maar houd je ongewenste insecten buiten.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook leuk om te lezen

Bekijk deze video

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Nadat je jouw foundation en/of concealer netjes hebt aangebracht, wil je aan de slag met oogschaduw. Maar in plaats van dat je oogschaduw netjes op je ooglid terechtkomt, dwarrelt de poeder van je kwastje af. Het resultaat: vlekken onder je ogen. Gelukkig weet beauty-expert Carmen raad, zij legt uit hoe je glitteroogmake-up aanbrengt zonder – al te veel – te morsen.

Ook interessant