Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Slechte slaper? Deze kalmerende deken zou dé oplossing zijn

kalmerende-deken.jpg

Stress, zorgen, paniekaanvallen: allemaal zaken die je ’s nachts uit je slaap kunnen houden. Wanneer je op zo’n moment moederziel alleen in je bed ligt te woelen, kun je wel wat gezelschap gebruiken. De oplossing? Een zogeheten ‘Gravity Blanket’.

In Amerika gaan ze al als warme broodjes over de toonbank en ook in Nederland zijn er steeds meer fabrikanten die een dergelijke kalmerende deken verkopen.

Dikke knuffel

De Gravity Blanket is een stuk zwaarder dan een doorsneedeken. De bedenker is uitgegaan van de ‘pressure stimulation’-kalmeringstechniek. Die techniek is erop gebaseerd dat de aangename druk van een bepaald gewicht hetzelfde liefdevolle en rustgevende gevoel oproept als wanneer iemand je vasthoudt. Je lichaam komt bij een wat zwaardere deken dus automatisch tot rust, omdat het lijkt alsof je wordt omarmd en geknuffeld.

Slaaphormonen

Daarnaast zou je niet alleen sneller in slaap vallen, maar ook dieper. Dit doordat de deken de aanmaak van melatonine en serotonine (zogenaamde slaaphormonen) stimuleert, waardoor je gedurende de nacht minder snel wakker wordt. Daarnaast zou de aanmaak van het stresshormoon cortisol door de kalmerende deken juist worden verminderd.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook interessant