Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Slecht nieuws: Meilandjes moeten nu alweer weg uit Hengelo

slecht-nieuws-meilandjes-moeten-nu-alweer-weg-uit-hengelo.jpg

Na hun avontuur in Frankrijk keerden de Meilandjes dit jaar weer terug naar Nederland, waar ze een prachtige boerderij kochten in Hengelo. Het leek er op dat alles ze voor de wind ging, maar niets blijkt minder waar te zijn. In Linda’s Wintermaand’ heeft Martien (59) namelijk laten weten dat er een kans bestaat, dat ze weer moeten verhuizen uit hun nieuwe stulpje.

De Meilandjes hebben hun vergunning niet op orde en daardoor kunnen ze zomaar op straat worden gezet.

Boze brieven van de gemeente

In de talkshow van Linda de Mol laat Martien weten dat hij er flink ziek van is. “Ik vind het wel heel erg, hoor. M’n living is net klaar. Heb net dat prachtige tijgerbehang er op zitten en dan krijg je brieven van de gemeente dat het bestemmingsplan niet goed is. Dan krijg je brieven dat je er waarschijnlijk helemaal niet mag wonen.”

Lees ook: Kasteel familie Meiland is inmiddels al zó veel in prijs gedaald

Flinke domper voor de Meilandjes

Het nieuws komt hard aan bij de familie, omdat ze na een druk televisiejaar en de remigratie naar Nederland juist even op zoek waren naar rust. De afgelopen maanden zijn ze druk bezig geweest met het opknappen en inrichten van hun boerderij en nu blijkt dus dat dit weleens voor niks kan zijn geweest. Omdat het bestemmingsplan van de familie niet klopt, kan de gemeente Bronckhorst ze op straat zetten.

Een beetje relativeren…

De plannen die ze voor hun tuin hadden, hebben ze dan ook even op pauze gezet. “We hebben een zandvlakte waar de paarden op liepen. Daar wilden we helemaal leuk een tuin van maken. Weet je wel, met een leuke fontein en daar had ik helemaal zin in. Maar ja, ik ga nou niet zoveel duizenden euro’s weggooien als je straks moet verhuizen.” Ondanks alle tegenslagen probeert Martien alles wel een beetje te relativeren. “Ja maar ja, wat moet je Linda? Je moet toch door? Je kan wel gaan zitten janken, maar daar schiet je niks mee op.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | KIJK.nl
Beeld | Brunopress

Ook interessant