Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Slaapverhalen’: acteur Porgy Franssen leest voor op de rand van je bed

slaapverhalen-porgy-franssen.jpg

Moeite met slapen? Dan helpt een verhaaltje voor het slapengaan misschien wel. Acteur Porgy Franssen geeft met zijn ‘Slaapverhalen’ een intieme voorstelling bij mensen in de slaapkamer.

Door corona viel zijn werk stil. En omdat hij niet van stilzitten houdt, bedacht hij dat als het publiek niet naar hem toe kan komen, hij net zo goed zelf naar het publiek kan gaan. Met de voorstelling Slaapverhalen treedt hij op in de slaapkamer waar hij aan de rand van het bed een slaapverhaal leest. 

Piekerend in bed

Het idee ontstond nadat hij zelf piekerend – want hoe kom je als acteur de corona-crisis door – in bed lag en bedacht dat er wellicht meer mensen piekerend in bed lagen. Hoe mooi zou het dan zijn als hij ze in slaap vertelt? Een beetje zoals je een kind voor het slapengaan voorleest. Franssen: “Het wijkt af van alles wat ik eerder heb gedaan. Niet alleen zo heel dicht op het publiek spelen, maar ook alles zelf regelen en organiseren. Ik krijg er ongelooflijk veel energie van.”

Verhaal in het donker

Hij ziet de slaapkamer als het podium. Heel veel verschil met het theater is er niet. “Als ik binnenkom liggen de mensen in het donker in hun bed te wachten totdat ik binnenkom. Ik steek twee kaarsen aan en vertel dan mijn verhaal. Ik kan de mensen niet zien, zoals ik dat in een zaal ook niet kan.” Als het verhaal klaar is, blaast hij de kaarsen uit en sluipt zachtjes weer naar buiten. “De bedoeling is dat de mensen gaan slapen, dus ik blijf niet hangen voor een praatje.”

De voorstelling speelt hij door heel Nederland en duurt ongeveer 50 minuten. Wil je ook Porgy Franssen op de rand van jouw bed? Kijk dan op www.porgy.nl voor meer informatie.

Lees ook:
Zó maak je je hoofd leeg voor het slapen gaan

Beeld | Getty Images

Ook interessant