Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog 125 dagen tot Sinterklaas: er liggen nú alweer kruidnoten in de schappen

kruidnoten.jpg

De mussen vallen van het dak en het ene na het andere hitterecord wordt verbroken, maar de supermarktketens zijn alweer bezig met de feestelijke decembermaand. In verschillende winkels zijn namelijk kruidnoten gespot.

Languit in een tuinstoel, met de brandende zon op je gezicht, een verkoelend drankje naast je én een bakje kruidnoten op schoot: het kan, want sommige supermarkten hebben hun schappen alweer gevuld met het Sinterklaassnoepgoed.

200 zakjes verkocht

Eén van de eerste verkopers dit jaar is de Coop-vestiging in het Groningse Ten Boer. “Zodra de leverancier ze aanbiedt, willen wij ze meteen hebben”, aldus Sander Bogema van de supermarkt tegenover Metro“Het verkoopt goed. Ze liggen hier sinds vrijdag en we hebben al ruim 200 zakjes verkocht.” Het blijft voor nu wel even bij kruidnoten, zegt Bogema; van taaitaaipoppen en chocoladeletters kunnen we nog niet genieten omdat die via andere leveranciers moeten komen.

Wisselende reacties

Hoewel veel mensen dol zijn op kruidnoten, voelt het toch gek om een zak van de lekkernij leeg te peuzelen op een warme zomerdag. “De een vindt het geweldig dat ze er weer zijn, de ander vindt het niet kunnen”, voegt Sander toe. “Maar goed, er is vraag naar en ze zijn lekker. Ik heb zelf het eerste zakje ook al op.”

En het duurt immers ‘nog maar’ 125 dagen tot pakjesavond. Aftellen, maar!

Bron | metronieuws.nl
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Ook interessant