Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Single zijn heeft dít belangrijke gezondheidsvoordeel

single-zijn.jpg

Wanneer je single bent wordt er nog weleens met medelijden naar je gekeken. Je bent eenzaam en zielig en waarschijnlijk ook nog eens heel ongelukkig. Althans, dat denken veel mensen: wetenschappers hebben ontdekt dat dit in de praktijk allemaal wel meevalt. Sterker nog: single zijn blijkt zelfs een groot gezondheidsvoordeel te hebben.

Geestelijke gezondheid

Wetenschappers van Pew Research Center en Happify ontdekten dat alleenstaande mensen vaker contact maken met hun vrienden, ouders, broers, zussen en buren. Ook zijn ze ontzettend behulpzaam naar de mensen in hun omgeving: ze bieden altijd een helpende hand aan. Dit soort handelingen van altruïsme staan er om bekend dat ze de geestelijke gezondheid bevorderen. Je doet hier dus niet alleen anderen maar ook jezelf een plezier mee.

Lees ook: dit kan een knipperlichtrelatie met je mentale gezondheid doen

Boost van geluksgevoel

Psychologen noemen dit ook wel de ‘helpers high’: het zorgt namelijk voor een boost van je geluksgevoel door de activatie van het beloningscentrum van je hersenen. Ook de bekende 80-jarige ‘geluksstudie’ van Harvard bevestigt dat gezonde sociale connecties en relaties een groot verschil maken in je geluksgevoel. Maar dat is nog niet alles: vrijgezellen zouden namelijk ook nog eens fitter zijn en meer plezier in hun werk hebben. Kortom: single zijn is helemaal niet zo ‘zielig’ als je zou denken!

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant