Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit simpele trucje met een potlood helpt je van je hoofdpijn af

unhappy-girl-in-a-bedroom.jpg

Wie vaak (te) lang achter de computer zit, herkent het gevoel vast: het opkomen van een vervelende hoofdpijn. Dit trucje helpt je er in twee minuten vanaf. En je hebt er alleen maar een potlood voor nodig.

Zo kom je van spanningshoofdpijn af

Als spanningshoofdpijn je overvalt, kan dat lastig en hinderlijk zijn. Dit trucje zou je binnen een paar minuten vanaf helpen. Misschien een beetje vreemd om de eerstvolgende keer dat je er last van hebt te proberen, maar wel de moeite waard.

Volgens de Britse cosmetische arts Jane Leonard wordt hoofdpijn vaak veroorzaakt door stress, angst, vermoeidheid of een emotionele bui, vertelt ze aan Express.com: “De spieren in je gezicht, je hoofdhuid, nek en kaak trekken dan samen.” Het gevolg? Een zeurderige pijn, meestal rond je slapen. Hier vertelt ze precies hoe dat zit.

Dit heb je nodig: een potlood  of een pen.

Zo pak je het aan: zodra je de hoofdpijn voelt opkomen, plaats je het potlood of pen (in de breedte) tussen je tanden. Houd gedurende twee minuten op zijn plek met behulp van je tanden en lippen. Doe dat voorzichtig en zonder te bijten.

Waarom het werkt: soms span je (on)bewust de spieren van je kaak aan en zet je je kaken en tanden (te) stevig op elkaar. Dat kan leiden tot die vervelende hoofdpijn. Met een potlood of pen tussen je tanden kunnen je kaakspieren ontspannen waardoor de oorzaak van de hoofdpijn wordt weggenomen.

Bron:PureWow, Express
Beeld: iStock

Lees ook:

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant