Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het maken van selfies is dodelijker dan haaien, blijkt uit studie

seniors-selfie.jpg

Er overlijden vaker mensen door het maken van een selfie dan dat ze doodgaan door een haaienaanval, blijkt uit onderzoek. Dit komt doordat mensen steeds meer risico nemen voor de ‘perfecte foto’.

Voor een onderzoek dat werd gepubliceerd in het Indiase wetenschappelijke tijdschrift Journal of Family Medicine and Primary Care doken wetenschappers in de statistieken van dodelijke ongelukken met selfies en haaien. Hieruit bleek dat tussen oktober 2011 en november 2017 maar liefst 259 mensen zijn omgekomen tijdens het maken van selfies, terwijl er ‘maar’ vijftig zijn omgekomen door een haaienaanval.

Vaker mannen

Het bijzondere hieraan is dat driekwart van de dodelijke selfies door mannen gemaakt werd, terwijl vrouwen veel meer selfies maken. Dit komt vermoedelijk doordat mannen sneller geneigd zijn risico’s te nemen. Hierdoor gebeuren vaak dodelijke ongelukken als verdrinking, valpartijen van grote hoogte of ongelukken met voertuigen.

No selfie-zone

In India is het probleem zelfs zo groot dat er in het land ‘no selfie-zones’ zijn ingevoerd, waarvan er alleen al zestien in de stad Mumbai zijn. In India gaat het vaak mis met jongeren die een foto willen maken op het treinspoor of in boten, met als gevolg dat ze onder een trein komen of uit de boot vallen.

Gebouwen en wapens

Rusland en de Verenigde Staten staan op nummer twee en drie van meeste selfie-ongelukken. In Rusland vallen mensen vaak van hoge gebouwen, terwijl in de Verenigde Staten veel ongelukken met wapens gebeuren. Doe ons dan maar gewoon een ‘saai’ toeristisch kiekje voor de toren van Pisa.

Bron| Dailymail.co.uk
Beeld| iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant