Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Schrijnende situatie: niet-zieke man wacht al 100 dagen in ziekenhuis op zorg

ziekenhuis.jpg

In een ziekenhuis verblijven terwijl je eigenlijk niet ziek bent: het klinkt allesbehalve logisch, maar voor een patiënt van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is het helaas de realiteit. De man, die oud en hulpbehoevend is, ligt al honderd dagen noodgedwongen in het ziekenhuis omdat er nergens anders plek voor hem is.

Een tweet van chirurg Tim Verhagen over de schrijnende situatie van de man, heeft voor de nodige verontwaardiging gezorgd.

Complexe zorgvraag

Verhagen laat weten dat het thuis niet meer ging. De man zelf zou dolgraag teruggaan naar zijn eigen appartement, maar: “Daarvoor is zijn zorgvraag echt te complex.” Omdat er geen mens of instantie is die voor hem kan zorgen, blijft hij voorlopig nog in het ziekenhuis. “De patiënt blijft bij ons, totdat er een goede plek voor hem is gevonden,” zo laat een woordvoerder van de ZGT weten. “Onze mensen zorgen goed voor hem, maar uiteindelijk hoort hij niet in het ziekenhuis te liggen.”

Nadenken over oplossing

Op Twitter heeft het verhaal van Verhagen voor de nodige verontwaardig gezorgd. Tegelijkertijd zijn er ook veel mensen die de chirurg complimenteren, omdat hij wél de zorg biedt en tegelijkertijd ook het probleem onder de aandacht brengt. Ook minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft op de tweet van Verhagen gereageerd. Hij geeft aan graag te willen meedenken over een oplossing. Het ziekenhuis laat weten dat Verhagen op het verzoek van de minister zal reageren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | RTL Nieuws, Twitter
Foto | iStock

Ook interessant