Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Schokkend: dít item op het vliegveld is nog viezer dan het toilet

vliegveld.jpg

Dat de toiletten op een vliegveld niet bepaald fris zijn, komt natuurlijk niet als een verrassing. Maar wist je dat er een item op de luchthaven nóg viezer is? Onderzoek naar hygiëne op alledaagse plekken leidt tot een opzienbarende ontdekking.

De bakjes waar we bij de veiligheidscontrole op het vliegveld altijd netjes onze sieraden, elektronica en jas in leggen, blijken nog viezer te zijn dan de toiletten, blijkt uit Britse cijfers.

Griepje

Van de bacteriën die nare luchtweginfecties kunnen veroorzaken, duikt 50% op in de bakjes. De onderzoekers richtten zich specifiek op luchthavens, omdat een virus zich in een vliegtuig razendsnel kan verspreiden. En je zit als reiziger vlak voor of na een vakantie natuurlijk niet te wachten op een griepje…

Desinfecteren

De Britse onderzoekers adviseren dan ook om altijd een desinfecterende handgel mee te nemen als je gaat vliegen. Zo kun je na de security check je handen nog even grondig reinigen. Ook vinden ze dat vliegtuigmaatschappijen deze handige gel eigenlijk standaard zouden moeten aanbieden aan hun passagiers.

Bron | BMC Infectious Diseases
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Ook interessant