Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Boo, het schattigste hondje ter wereld, is gestorven aan een ‘gebroken hart’

boo.png

Boo, het pomeriaantje dat ooit werd uitgeroepen tot het schattigste hondje ter wereld, leeft niet meer. Volgens zijn baasjes is hij gestorven aan hartproblemen die begonnen nadat zijn beste vriendje Buddy overleed.

“Met pijn in ons hart melden we dat Boo vanmorgen is heengegaan om het gezelschap van zijn maatje Buddy op te zoeken,” zo melden de verdrietige eigenaren.

Prachtig weerzien

“We denken dat zijn hart is gebroken toen Buddy een jaar geleden stierf. Hij is na de dood van Buddy nog een jaar bij ons gebleven, maar nu is zijn tijd gekomen. Het moet voor hen een prachtig weerzien zijn in het hiernamaals,” laten zijn baasjes weten.

Eigen Facebookpagina

De fanpagina van Boo werd in 2009 op Facebook gelanceerd en begon in de eerste instantie als een grap. “Mijn vrienden en ik vonden het leuk om naar foto’s van Boo te kijken. Dus we besloten die op een Facebookpagina te verzamelen,” legt een van de eigenaren van het hondje uit.

Bekende aanbidster

Boo kreeg er in 2010 een wereldberoemde aanbidster bij. Dat veranderde zijn leven voorgoed. ‘OMG, ik ben verliefd op deze hond,’ schreef Khloé Kardashian ruim acht jaar geleden op haar blog. ‘Als je op Facebook zit, raad ik je aan deze pagina te liken. Dit hondje is gewoon té schattig,’ luidde haar commentaar.

Eigen boek

Sindsdien kreeg Boo er dagelijks duizenden nieuwe fans bij. Het hondje groeide uit tot een wereldster die zelfs een eigen boek uitbracht: Boo: the life of the world’s cutest dog.

Bijzondere vriendschap

Boo had een grote vriend en dat was Buddy. De vriendschap tussen de twee honden begon in 2006. “Boo weigerde soms voor foto’s te poseren als Buddy er niet ook op mocht.” Nu zijn de grote vrienden weer samen. Daarvan zijn de baasjes van het schattige hondje overtuigd. En dat helpt bij het verdriet. “Wij zijn niet de enigen die hem missen. Boo bracht vreugde in ons leven, maar ook in dat van zijn fans,” zeggen zijn eigenaren. “Hij vertederde de wereld en liet het hart van iedereen smelten.”

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Ad.nl
Foto | Facebook

Ook interessant