Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Schattig: dit meisje is gek op zingen en dansen en verovert ieders hart

Audrey Nethery uit Amerika is he-le-maal gek op zingen en dansen. Inmiddels heeft ze haar eigen YouTube-kanaal én heeft ze heel wat harten veroverd. 

Zeldzame aandoening

Het zal je wel opgevallen zijn dat Audrey er niet uitziet zoals de meeste mensen. Dat komt doordat ze een zeldzame aandoening heeft: Diamond-Blackfan Anemie, een aandoening van het beenmerg. Er worden niet genoeg bloedcellen aangemaakt om zuurstof in het lichaam te vervoeren. Niet iedereen die aan deze aandoening lijdt, heeft last van een abnormale lichaamsgroei. Audrey heeft dat wel, daardoor is haar lichaam anders gegroeid dan het normaal zou doen. Helaas betekent haar aandoening ook dat ze nog vaak naar het ziekenhuis moet voor behandeling.

De karaokevideo’s van Audrey zijn niet alleen leuk om naar te kijken, want wat is ze lief en enthousiast, ze hebben er ook voor gezorgd dat er meer aandacht is ontstaan voor de zeldzame aandoening. Ze is een ware internetberoemdheid geworden. Dankzij haar video’s heeft ze zelfs haar grote idool Selena Gomez ontmoet.

Commentaar

Helaas krijgt Audrey ook negatief commentaar, zoals “wat ben je lelijk”, op haar video’s. Hopelijk deert dat haar niet en blijft ze zingen en dansen. Wij vinden haar in elk geval fantastisch! 

Bron: ghr.nlm.nih.gov

Ook leuk:

Ook interessant