Waar
het toiletpapier en de pasta en rijst weer gewoon in de schappen liggen, zijn
bloem en meel nog steeds moeilijk verkrijgbaar. Hoe kan het toch dat de
schappen met bakproducten nog steeds zo leeg zijn, terwijl alle andere
producten wel weer zijn aangevuld?
Wij leggen het je hier uit.
Thuisbakkers
Eén ding is zeker: we bakken de laatste tijd véél meer dan normaal gesproken. Hierdoor is de verkoop van bakproducten flink gestegen, waardoor het natuurlijk niet zo heel gek is dat de schappen in eerste instantie wat leger waren. Dit hebben we immers ook bij de schappen met toiletpapier en lang houdbaar voedsel gezien.
Toch verklaart dit niet waarom het meel en de bloem nog steeds op zijn, terwijl het toiletpapier weer netjes is aangevuld en het lang houdbare voedsel ook. Wat blijkt nu? Er is in ons land meer dan voldoende meel en bloem, maar het echte probleem zit ‘m in het productieproces. “Vooral de productie van meer kleine verpakkingen van bijvoorbeeld een kilo is lastig,” zo legt Andor Leerdam van producent Dr. Oetker aan het AD uit. “Dan moet de productielijn in een fabriek helemaal worden omgezet.”
Naar de bakker
Gelukkig hebben bakkerijen hier minder last van. Als
je dus echt per se meel of bloem nodig hebt, dan kun je het altijd nog daar proberen.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in
je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.