Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoe kan het dat de schappen met bloem en meel nog steeds zo leeg zijn?

hoe-kan-het-dat-de-schappen-met-bloem-en-meel-nog-steeds-zo-leeg-zijn.jpg

Waar het toiletpapier en de pasta en rijst weer gewoon in de schappen liggen, zijn bloem en meel nog steeds moeilijk verkrijgbaar. Hoe kan het toch dat de schappen met bakproducten nog steeds zo leeg zijn, terwijl alle andere producten wel weer zijn aangevuld?

Wij leggen het je hier uit.

Thuisbakkers

Eén ding is zeker: we bakken de laatste tijd véél meer dan normaal gesproken. Hierdoor is de verkoop van bakproducten flink gestegen, waardoor het natuurlijk niet zo heel gek is dat de schappen in eerste instantie wat leger waren. Dit hebben we immers ook bij de schappen met toiletpapier en lang houdbaar voedsel gezien.

Lees ook: nergens meer bloem te vinden? Déze alternatieven werken net zo goed

Verklaring voor probleem

Toch verklaart dit niet waarom het meel en de bloem nog steeds op zijn, terwijl het toiletpapier weer netjes is aangevuld en het lang houdbare voedsel ook. Wat blijkt nu? Er is in ons land meer dan voldoende meel en bloem, maar het echte probleem zit ‘m in het productieproces. “Vooral de productie van meer kleine verpakkingen van bijvoorbeeld een kilo is lastig,” zo legt Andor Leerdam van producent Dr. Oetker aan het AD uit. “Dan moet de productielijn in een fabriek helemaal worden omgezet.”

Naar de bakker

Gelukkig hebben bakkerijen hier minder last van. Als je dus echt per se meel of bloem nodig hebt, dan kun je het altijd nog daar proberen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant