Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit mag je niet meer doen op Santorini als je zwaarder bent dan 100 kilo

santorini-100-kilo.jpg

Witte huisjes, koningsblauwe daken en een azuurblauwe zee: het zijn de kenmerken waar Santorini om bekendstaat. Het sprookjesachtige Griekse eiland wordt steeds populairder onder toeristen. En dat merken niet alleen de inwoners, maar óók de ezels.

Omdat de hoofdstad Fira en het bekende plaatsje Oia een hoop steile trappen hebben, kiezen veel toeristen op Santorini ervoor zich te laten vervoeren per ezel. Door de toenemende drukte hebben de dieren het zwaar, want een momentje vrij krijgen ze vrijwel niet. En niet alleen moeten ze uren achter elkaar in de hete zon – met weinig drink-, eet- en rustpauzes – de trappen op en af. Ze krijgen vaak ook nog toeristen met overgewicht op hun rug. Dat laatste leidt bij veel ezels op Santorini tot schade aan de rugwervels, naast de wonden die ze oplopen door de versleten zadels.

Petitie

Om de erbarmelijke omstandigheden voor de ezels te verlichten, is er één regel toegevoegd voor het berijden van de dieren: je mag niet op hun rug wanneer je zwaarder bent dan honderd kilo. Het Griekse ministerie van Landbouw heeft dit besloten naar aanleiding van een petitie voor de ezels op Santorini. Het is een kleine stap in de goede richting. Al vragen veel bezorgde toeristen zich af: moeten de ritjes niet gewoon helemaal worden afgeschaft?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.nl
Beeld | iStock

Ook interessant