Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Sandra Schuurhof: ‘Zoeken vader belangrijkste stap in mijn leven’

sandra-schuurhof.png

SBS6-presentatrice Sandra Schuurhof (42) wist tot zes jaar geleden niet wie haar vader was. Haar moeder had een kortstondige affaire met haar vader en heeft Sandra nooit iets over hem verteld. Uiteindelijk is de presentatrice toch op zoek gegaan naar haar vader, puur omdat ze wilde weten of ze op hem zou lijken. Ze kreeg er in één klap twee broers én een zus bij: cabaretière Ellen Dikker. Volgens Sandra was de zoektocht naar haar vader de belangrijkste stap in haar leven.

Sandra wist dat ze haar vader ooit wilde zoeken, maar was druk met werk en toch ook een beetje huiverig. Ze was bang voor wat ze tegen zou komen. Zou het iets toevoegen of juist een teleurstelling worden? Daarnaast wilde ze haar moeder niet kwetsen, want ze merkte dat die het moeilijk vond om over hem te praten en helemaal pijnlijk dat Sandra contact wilde zoeken met hem.

Lijk ik op hem?

Uiteindelijk ging Sandra toch op zoek naar haar vader, puur omdat ze wilde weten of ze op hem zou lijken. Het zoeken van haar vader ziet Sandra zelf als de belangrijkste stap in haar leven. Ze zocht hem 6 jaar geleden onaangekondigd op en werd zo ongeveer direct in het gezin van haar vader opgenomen. Al hebben Sandra en haar vader nog een DNA-test gedaan om het zeker te weten, eigenlijk was dat niet nodig omdat Sandra als twee druppels water op hem lijkt. Sandra vindt het heel bijzonder dat ze direct deel mocht uitmaken van het gezin van haar vader. (Tenslotte is de vrouw van haar vader toch bedrogen en daar is Sandra uit voortgekomen).

Toen ze haar vader had gevonden, kreeg ze er in één klap twee broers én een zus bij: cabaretière Ellen Dikker. ,,Mijn vader zei: ‘je halfzus staat op de stoep’,” vertelt Ellen. ,,Ik schrok me helemaal lam.’’ Terwijl haar broers direct contact met Sandra wilden, heeft het een half jaar geduurd voor Ellen haar nieuwe zus wilde zien. Ze vond het moeilijk dat haar vader dit nieuws zomaar even over de schutting dropte en dat ze in hun gezin dus niet meer enige dochter was.

Dikke vriendinnen

Ellen en Sandra zijn inmiddels dikke vriendinnen, want toen ze elkaar na een half jaar eenmaal ontmoetten was het direct helemaal goed. Sandra herkent veel van zichzelf in haar nieuwe familie. Zo zijn de twee zussen allebei erg perfectionistisch en  kunnen ze veel wikken en wegen voordat ze een beslissing nemen. Eén van Sandra’s halfbroers is net als zij ook journalist en Ellen heeft ook een tijd als journalist gewerkt.

de-volgende-stapMeer weten over het bijzondere verhaal van Sandra?
Sandra is woensdagavond om 22.30 uur samen met haar halfzus Ellen te zien in het programma De volgende stap op Net5. Hierin staat elke aflevering een andere bekende Nederlandse vrouw en een familielid centraal. Het tweetal trekt er samen op uit en bespreekt met presentator Sebastiaan Labrie belangrijke onderwerpen in het leven van de BN’er. Sandra en Ellen reizen samen af naar IJsland en bespreken onder andere hun bijzondere ontmoeting.

 

Heb jij ook een belangrijke stap in het leven gemaakt? 

Bron | Net5

Ook interessant