Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Rutte doet oproep om hulpverleners hun werk te laten doen: ‘Ze verdienen ons applaus’

ambulance.jpg

Afgelopen weekend zijn op meerdere plekken in Nederland hulpverleners bekogeld met vuurwerk. Premier Rutte roept naar aanleiding daarvan iedereen op om ambulancebroeders, brandweerlieden en politieagenten tijdens de jaarwisseling hun werk te laten doen.

Dit meldt De Telegraaf naar aanleiding van incidenten in Groningen, Veenendaal en Utrecht.

In de Groningse wijk Paddepoel waren brandweerlieden zaterdagavond afgekomen op vreugdevuurtjes, die later groter werden toen er ook een auto in het vuur werd geduwd. Politie en brandweer werden vervolgens door een groep jongeren bekogeld met vuurwerk. Er is nog niemand aangehouden.

Diezelfde avond werd in Veenendaal een politieauto bestookt met zwaar vuurwerk. Een omstander werd hierbij geraakt – de politie weet niet hoe het met deze persoon is. Een twintigjarige man is aangehouden, hij zit nog vast.

Ook rukten er zaterdag in de Utrechtse wijk Kanaleneiland medewerkers van politie, brandweer en ambulances uit vanwege een brand in een flatgebouw aan de Stanleylaan. Tijdens de reddingswerkzaamheden bestookten omstanders de hulpverleners met vuurwerk. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen zei hierover: “Hoe haal je het in je hoofd? Gedraag je!” Ook in Utrecht zijn er nog geen arrestaties verricht.

‘Hulpverleners verdienen ons applaus’

Premier Mark Rutte komt samen met een reeks prominenten op voor de hulpverleners. Rutte: “Ik heb grote bewondering voor de ambulancebroeders, de brandweerlieden en de politieagenten die er met elkaar voor zorgen dat wij allemaal op een feestelijke manier oud en nieuw kunnen vieren. Hulpverleners verdienen ons applaus. Ik vind het onacceptabel dat sommige idioten ervoor zorgen dat ze hun werk niet in veiligheid kunnen doen.”

Bronnen | ANP, De Telegraaf
Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant