Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom déze royaltyjournalist kritiek heeft op het koopgedrag van Máxima

waarom-deze-royaltyjournalist-kritiek-heeft-op-het-koopgedrag-van-maxima.jpg

Koningin Máxima ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Aan haar manier van kleden is dan ook weinig op te merken. Toch heeft royaltyjournalist Josine Droogendijk wel degelijk een puntje van kritiek als het gaat om haar ‘koopgedrag’.

Máxima koopt namelijk bijna al haar kleding over de grens.

Belgische ontwerpers

Royaltyjournalist Josine Droogendijk  bestudeert al langer de garderobe van het Nederlandse koningshuis en zegt nu in het blad Villamedia dat Maxima zo’n 95 procent van haar kleding over de grens koopt. Ze doet heel vaak een beroep op de Belgische couturier Edouard Vermeulen van Nathan, het modehuis waar ook de Belgische koningin Mathilde een groot fan van is. 

Lees ook: Déze jurk die koningin Máxima droeg is te koop bij H&M

“Schandalig”

Ook voor haar hoeden gaat ze meestal naar een Belgische ontwerper, zo is ze al lange tijd fan van Fabienne Delvigne. Hoewel Máxima natuurlijk vrij is om haar kleding te kopen waar ze maar wilt, zou het volgens de royaltyjournalist beter zijn als ze wat vaker een beroep zou doen op Nederlandse ontwerpers. “Ik vind het wel schandalig dat ze 95 procent van haar kledingbudget over de grens uitgeeft. Couturier Addy van den Krommenacker heeft vorig jaar een doorstart gemaakt. Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem?”

Kritiek op interieur

Onlangs klonk er ook al de nodige kritiek op het interieur van paleis Huis ten Bosch, de woning van koning Willem-Alexander en koningin Maxima en hun kinderen. Willem-Alexander blijkt namelijk niet zelf betaald te hebben voor de inrichting van de privévertrekken daar, terwijl hij wel jaarlijks een onkostenvergoeding krijgt van bijna vijf miljoen voor dit soort kosten. In dit artikel kun je hier nog wat meer over lezen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Villamedia
Beeld | Brunopress

Ook interessant