Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze royal heeft Meghan Markle verslagen als ‘grootste mode-influencer’

deze-royal-heeft-meghan-markle-verslagen-als-grootste-mode-influencer.jpg

Meghan Markle werd vorig jaar nog gekroond tot ‘de grootste mode-influencer’ van het moment, maar dit jaar heeft ze die titel moeten afstaan. Niemand minder dan haar schoonzus Kate Middleton heeft namelijk haar plaats ingenomen.

Modeplatform ‘LovetheSales’ analyseerde alle looks van Meghan in 2020 en ontdekte dat de populariteit van haar outfits aardig is afgenomen.

Veel vraag naar Kate’s outfits

Er was weliswaar 38 procent meer vraag naar de kleding die ze droeg, maar vorig jaar lag dat percentage stukken hoger (216 procent). Kate daarentegen kwam uit op een groei van 159 procent in vraag (een sterke groei ten opzichte van vorig jaar, toen haar percentage nog op 119 procent lag).

Lees ook: dit is het favoriete parfum van Meghan Markle

‘The Meghan Effect’

De daling van de populariteit van Meghans outfits heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat zij en prins Harry in januari aankondigden een stap terug te doen als senior leden van het Britse koningshuis. Toen Meghan zich in 2017 verloofde met Harry, lag haar populariteit stukken hoger. De vraag naar alle items die ze droeg schoot omhoog. Er werd zelfs voorspelt dat ze de Britse economie met wel 150 miljoen pond zou versterken, doordat fans haar looks kopieerden, iets wat ook wel ‘The Meghan Effect’ werd genoemd.

Stijlvolle keuzes van mode-influencer Kate

Toch is de stijging van Kate ook niet heel onverwacht. De vrouw van prins William weet ons al jaren te verblijden met haar stijlvolle keuzes. Wij maakten een overzichtje van haar laatste looks:


Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Vogue
Beeld | Getty Images, Brunopress

Ook interessant