Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Royal baby Archie is vernoemd naar Meghans kat

archie.jpg

Dat Harry en Meghan voor een bijzondere naam hebben gekozen voor hun eerste kindje, was al duidelijk. Maar nu blijkt dat de trotse ouders inspiratie haalden uit een wel heel onverwachtse hoek: die kwam namelijk van Meghan’s kat.

De royal baby, die afgelopen maandag werd geboren, kreeg de naam Archie Harrison. Best een bijzondere naam voor een koninklijke baby, omdat hij informeel aandoet. Al snel begon men te speculeren waar deze  bijzondere naam toch vandaan komt, en daar lijkt nu een antwoord op te zijn gevonden. Een vroegere vriendin van Meghan onthulde deze week namelijk dat de kans groot is, dat de kleine spruit vernoemd is naar de gelijknamige kat uit Meghan’s jeugd.

Geliefde kat

De kat was heel geliefd door Meghan en haar moeder, Doria Ragland. “Doria heeft de kat gered, en hij werd een belangrijk onderdeel van het gezin”, vertelt de vriendin van de Hertogin aan het Engelse blad The Sun. “Meghan speelde veel met hem en praatte constant over hem met haar vriendinnen. Ik ben dan ook niet verbaasd dat ze haar zoontje Archie heeft genoemd. Ze hield echt van die kat.”

Stripheld Archie

De kat, die helaas overleden is tijdens Meghan’s studie aan de Universiteit van Illinois, is vernoemd naar de Amerikaanse stripheld Archie. Als kind verzamelde Meghan de stripboeken samen met haar vader, Thomas Markle. Volgens de vriendin vond Meghan deze strips geweldig.

Persoonlijke betekenis

Het lijkt er dus op dat de naam Archie een hele persoonlijke betekenis heeft, met name voor Meghan. Wij vinden het ontzettend lief van Harry dat hij deze naam graag aan hun kindje wilde geven, ondanks dat dit waarschijnlijk de nodige opschudding veroorzaakte in het koningshuis.

Bron | The Sun
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant