Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zie jij wat er gebeurt in deze romantische video?

romantischevideo.jpg

Deze romantische video lijkt over een nieuwe liefde tussen twee scholieren te gaan. Maar als je goed kijkt, zie je iets dramatisch gebeuren. Herken jij de signalen?

De video, die al ruim vier miljoen keer is bekeken, speelt zich af op een Amerikaanse high school. Je ziet Evan, een scholier die zich verveelt. In de bieb krast hij in de tafel: ‘I am bored‘. Als hij een volgende keer weer op dezelfde plek gaat zitten, is er in meisjeshandschrift ondergeschreven: ‘Hi bored, nice to meet you.

Een nieuwe, spannende liefde lijkt geboren en het kan bijna niet anders dan goed aflopen. Maar als je goed oplet, voel je wel nattigheid. (tip: bekijk eerst de video voordat je verder leest!)

Herken de signalen

De video is een initiatief van stichting Sandy Hook Promise, opgericht door twee ouders die in 2012 hun zesjarige zoontje verloren bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook in de Amerikaanse staat Connecticut. Hierbij kwamen zeven leraren en twintig kinderen om het leven.

Met de nieuwste campagne ‘Know the signs‘ willen de ouders mensen bewuster maken van de oorzaken van wapengeweld. Door beter op de signalen te letten, zouden dit soort drama’s namelijk voorkomen kunnen worden. Maar dan moet je dus wel weten wáár je op moet letten. Vandaar deze video dus.

Bron | nrc

Ook interessant