Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Romantisch: dit stel maakt na 60 jaar alsnog trouwfoto’s

bruidspaar-rosa-en-russo-dias.jpg

Een bruidsfotograaf konden ze zich niet permitteren toen ze in 1957 trouwden, maar zestig jaar na dato is dat helemaal goed gekomen. Het Braziliaanse stel Rosa en Russo Dias, dat inmiddels negen kinderen, zestien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen heeft, kreeg alsnog een geweldige serie trouwfoto’s, gemaakt door een professionele fotograaf.

Toen Rosa en Russo trouwden, zorgde zijn grootvader dat de tuin er een beetje feestelijk uitzag, een tante van haar maakte de taart en een peetmoeder naaide de jurk. Voor een huwelijksreportage was echter geen budget.

Actie: alsnog een reportage van het bruidspaar

Het was fotograaf David Balatonfuredi uit São Paolo die het stel uit de kleine plaats Cordeirópolis vorige maand vastlegde op de gevoelige plaat. Toen Balatonfuredi vernam dat het echtpaar bijna zestig jaar getrouwd was maar niet in het bezit was van trouwfoto’s, besloten hij en zijn team actie te ondernemen. “Een vriend van mij kent hun familie en wist dat ze dit jaar hun zestigjarig huwelijksjubileum zouden vieren, alleen dat ze geen foto’s hadden van hun trouwdag,” laat Balatonfuredi weten aan The Huffington Post. “Heel vaak duren huwelijken niet zo lang of komen echtparen niet eens in de buurt van zo’n indrukwekkend jubileum, dus het was vrij duidelijk dat dit een heel bijzonder stel was. We vonden het allemaal een goed idee om hun lange samenzijn te vieren met een stel romantische en vrolijke trouwfoto’s.”

Nieuwe trouwfoto’s, nieuwe jurk

Verschillende ondernemers uit São Paolo zetten zich in voor het echtpaar. Rosa kreeg een trouwjurk van een lokale ontwerper en Russo werd voorzien van een gratis pak. Nadat de twee prachtig waren aangekleed, vertrok het diamanten echtpaar richting een trouwlocatie voor een geheel betaalde fotoshoot, zestig jaar na hun oorspronkelijke ja-woord.

Bekijk hieronder een aantal van de geweldig leuke foto’s die zijn gemaakt van het stel.

Bruidspaar Rosa en Russo Dias

Bruidspaar Rosa en Russo Dias

Bruidspaar Rosa en Russo Dias

Er is ook nog een video gemaakt van het gelukkige paar.

Bronnen | lindanieuws.nl en The Huffington Post
Foto’s | São Paulo Fotografia

Ook interessant om te lezen

Bekijk ook

Ben je net op je werk of op een feestje, ontdek je een ladder in je panty. En helaas heb je er niet aan gedacht om een reserve-exemplaar in je tas te doen. Vervelend! Voorkom vanaf nu ladders met deze handige lifehack. Zo kan je panty tegen een stootje.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant