Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Rokjesdag in zicht: temperaturen lopen volgende week op tot wel 20 graden

rokjesdag.jpg

Hoewel de temperaturen de komende nachten nog een paar keer flink dalen, is er prachtig weer op komst. Vanaf zondag beginnen de temperaturen flink te stijgen en volgende week kan het zelfs rond de twintig graden worden.

Meteoroloog Lennert Eijke van Weerplaza weet het dan ook zeker: ‘Rokjesdag is in zicht’.

Heerlijke temperaturen

Volgens Eijke begint de temperatuur zondag al te stijgen en is de kans groot dat we dik boven de vijftien graden uitkomen. “Plaatselijk, vooral in het zuiden en zuidoosten, wordt dan al de twintig graden gehaald, zoals het er nu uitziet.” Maandag stijgt het kwik door en ligt de twintig graden ‘in de lijn der verwachting’. Toch wordt het een andere mooie voorjaarsdag dan normaal, gezien de coronamaatregelen. “De terrassen zijn gesloten, maar mensen kunnen wel in hun tuin van het weer genieten.”

Lees ook: waarom de lente ons gezonder én vrolijker maakt

Koude nachten

Voordat we echter van het mooie weer kunnen genieten, volgen er eerst nog een paar flink koude nachten voor de tijd van het jaar. Zo was het afgelopen nacht slechts -6,6 graden. “De koudste nacht in een jaar,” zegt Eijke. “In Twente was er zelfs strenge vorst, met op klomphoogte -10,1 graden. Vorst in maart is geen uitzondering, maar dat het zo laat in het seizoen flink vriest, is vrij uniek.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant