Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Roelof Hemmen gaat weg bij RTL Nieuws

roelof-hemmen.jpg

Presentator Roelof Hemmen stopt na 23 jaar met het RTL Nieuws

“Ik stop met de mooiste baan ter wereld. Geheel uit vrije wil. Ik heb mijn ontslagbrief getikt – één regel, en aan het einde van de maand is het voorbij. Pasje inleveren, mailadres opheffen. Klaar. Ik ga weg bij het nieuws, na bijna 23 jaar.” Dat schrijft de 53-jarige nieuwslezer vanochtend in zijn afscheidscolumn.

Tinteling van het avontuur
Naar eigen zeggen vindt hij het harde, strakke nieuws niet meer zo boeiend.  Hij wil de tinteling van het avontuur weer voelen en heeft gemerkt dat zijn passie voor radio steeds meer groeit: “Ik ben smoorverliefd op de radio. Vier jaar geleden ben ik het erbij gaan doen, maar nu kan ik niet meer zonder.”

Uitgebluste praatpop
Op 27 mei presenteert hij voor de laatste keer RTL Nieuws. Met zijn vertrek wil hij voorkomen dat hij een ‘uitgebluste praatpop’ wordt. Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “RTL Nieuws en Roelof trekken al heel lang samen op. En dan doet scheiden een beetje pijn. Onze dank voor alles wat Roelof in al die jaren voor onze nieuwsorganisatie heeft gedaan is bijzonder groot. Ik wens hem dan ook het allerbeste bij alles wat er op zijn pad gaat komen.”

Bron: RTL Nieuws

 

Ook interessant