Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het Rode Kruis: ‘Pas op voor onderkoeling op Koningsdag’

koningsdag.jpg

Ben jij van plan om met Koningsdag de bloemetjes buiten te zetten? Dan is het verstandig om een extra paar sokken en een droog shirt mee te nemen. Volgens het Rode Kruis is er namelijk een grote kans op onderkoeling als het morgen gaat regenen.

Zeker in combinatie met overmatig alcoholgebruik lopen mensen extra risico op vervelende ervaringen.

Frisse dag

De organisatie waarschuwt dit weekend voor de regen en – vooral in vergelijking met de afgelopen dagen – lagere temperaturen. “Na een aantal zonnige en warme dagen kan dertien graden fris aanvoelen, zeker als je nat regent,” legt een woordvoerder van het Rode Kruis uit. Een warme jas en een paraplu zijn morgen dan ook helaas absoluut geen overbodige luxe.

Goed eten

Feestgangers doen er gezien de weersverwachting goed aan om morgen stevige schoenen aan te trekken, hun kinderen op de vrijmarkt niet op een koude ondergrond te laten zitten, niet te veel drinken én goed te eten. En dus, voor het geval je toch nat regent, te zorgen voor extra droge sokken en een reserveshirt. Dan hoef je in elk geval niet te blijven rondlopen in natte spullen. Dit advies geldt volgens het Rode Kruis niet alleen tijdens Koningsdag, maar ook al voor Koningsnacht.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Foto | ANP

Ook interessant