Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze presentator speelt de goedheiligman in een nieuwe sinterklaasfilm

robert-ten-brink-volgt-bram-van-der-vlugt-op-als-sinterklaas.jpg

Jarenlang speelde Bram van der Vlugt een fantastische Sinterklaas op televisie. Nadat hij vorig jaar overleed aan de gevolgen van het coronavirus, moest er een goede opvolger voor de goedheiligman gezocht worden. Die lijkt nu gevonden te zijn: Robert ten Brink mag dit jaar Sinterklaas spelen.

Natuurlijk duurt het nog even voor Sinterklaas ons land bereikt, maar Robert ten Brink mag al een stuk eerder de mijter en tabberd aantrekken.

Robert ten Brink als Sinterklaas

De presentator kruipt namelijk in de huid van de goedheiligman in de film De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje. De opnames daarvan starten al begin volgende maand, onder regie van Lucio Messercola. In de film willen de twee boeven Mammie en Stan als ze uit de gevangenis komen wraak nemen op Sinterklaas. Ze gaan naar Spanje om ervoor te zorgen dat de goedheiligman en zijn pieten niet naar Nederland kunnen komen.

Opvolger van Bram van der Vlugt

Robert ten Brink is de opvolger van Bram van der Vlugt, die in 2019 en 2020 de rol van de Sint in films over de goedheiligman vertolkte. Van 1986 tot en met 2010 kroop Van der Vlugt jaarlijks in de huid van Sinterklaas; hij was dé Sint voor veel mensen die opgroeiden in die periode van 25 jaar. Met uitspraken als “Ik vind het nu al leuk”, “Het komt allemaal goed” en “Recht zo die gaat”, maakte hij zichzelf legendarisch in deze rol.

In 2011 liet hij weten te stoppen als ‘vaste raadsman van Sinterklaas’, zoals hij dat zelf altijd noemde. Toch was de rol hem zo op het lijf geschreven, dat hij in de jaren daarna de mijter toch weer af en toe opzette. Twee maanden na het verschijnen van zijn laatste film, De Grote Sinterklaasfilm, overleed hij in december 2020 aan de gevolgen van het coronavirus.

Bron | NU.nl
Beeld | Getty Images

Ook interessant