Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Richard Groenendijk bijna 20 kilo afgevallen

richard-groenendijk.jpg

Cabaretier Richard Groenendijk is naar eigen zeggen inmiddels ‘bijna twintig kilo’ kwijt. Dit dankzij een ‘soort van therapie’ in een kliniek in het Brabantse Vlijmen waar hij wekelijks naartoe gaat.

Dat vertelde Richard maandagavond in Smaakt naar meer, het televisieprogramma waarin André van Duin met ‘bekende bakfans’ terugblikt op de laatste aflevering van Heel Holland bakt. Afgelopen zondag is het nieuwe seizoen van de thuisbakkerscompetitie van start gegaan.

Een-tweetje met André van Duin

Nadat de cabaretier zegt dat hij zo veel kilo is afgevallen, vraagt André van Duin gekscherend of de kaartjes voor Richards voorstelling in het theater dan ook goedkoper zijn. Kijk hier het fragment terug.

Omdat het moest…

Richard Groenendijk worstelt al jaren met zijn gewicht. Dit keer is hij niet afgevallen om strakker in zijn pak te zitten. “Het was noodgedwongen,” zo vertelde hij begin deze maand aan RTL Boulevard op de rode loper bij de première van de nieuwe musical The Addams Family. “Ik heb diabetes type 2 en had een veel te hoge bloedsuikerspiegel. Die is inmiddels gedaald naar een normaal niveau.”

Eraf krijgen gaat, eraf houden is lastig

De cabaretier volgt een medisch dieet. Hij liet weten te hopen zijn gewicht stabiel te kunnen houden na het afvallen. “Eraf krijgen is één, eraf houden is altijd lastig,” aldus ervaringsdeskundige Richard.

Bronnen | Smaakt naar meer, RTL Boulevard
Foto | ANP Kippa

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant