Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ria: ‘Mijn kinderen staan er helemaal achter. Ze zeiden: “Ja, daar ligt je hart.”’

ria-toegift.png

Ria van der Eijk is 68 jaar. Ze weet dat haar nalatenschap anderen goed kan helpen. Ria: ‘Andere mensen een beter leven bezorgen, geeft me een warm gevoel.’ Ik heb mijn man op redelijk jonge leeftijd verloren, ik was 45 jaar en had twee jonge kinderen. Ik besefte dat ik ook elk moment weg kon vallen, dus ik wilde het goed geregeld hebben.

Margriet samen met Toegift.nl

Goed doel geld nalaten

Mijn kinderen weten waar mijn hart ligt en wisten meteen naar welk goed doel mijn nalatenschap zou gaan. Ik ben mijn hele leven al gek op dieren, vooral op honden. Er is een organisatie die met honden werkt die veel kunnen betekenen voor mensen met een beperking. In overleg met mijn kinderen heb ik besloten mijn hele nalatenschap aan dit goede doel te schenken. Ze vonden het een goed idee en staan er helemaal achter.

Niet alleen geld

Behalve geld kun je ook je materiële zaken nalaten. Ik laat al mijn bezittingen na, dus ook mijn huis en mijn auto, behalve de spullen die emotionele waarde voor mijn kinderen hebben, die gaan naar hen. En je zit nergens aan vast, want je kunt je testament altijd wijzigen als je dat wilt.

Warm gevoel

Dat ik hierdoor andere mensen een beter leven kan bezorgen, geeft me een warm gevoel vanbinnen. Ik heb mijn zussen ook aangeraden om een goed doel in hun testament op te laten nemen. Het maakt niet uit wat je nalaat. Of het nou een groot of klein bedrag is, alles is meegenomen en het wordt altijd goed besteed. Een goed doel steunen, ook in je nalatenschap, geeft me een goed gevoel.’

Wil jij ook net als Ria geld nalaten aan een goed doel? kijk op toegift.nl en ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven.

Ook interessant