Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Restaurants gaan mogelijk vanaf half december weer open

goed-nieuws-restaurants-mogelijk-vanaf-half-december-weer-open.jpg

Het zou zomaar kunnen dat we met kerst alsnog gezellig in een restaurant kunnen aanschuiven. Er is namelijk een grote kans dat alle restaurants in Nederland vanaf half december weer open mogen, met strenge coronamaatregelen.

Dit melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

Experiment met restaurants

In eerste instantie werd er nog gewerkt aan een experiment met de heropening van 25 restaurants. Maar inmiddels is het ook een serieuze optie om álle restaurants in Nederland weer te laten openen. Voor het experiment werd er de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt om regels te bedenken die de kans op een besmetting in de horeca zouden verkleinen. Denk aan voorwaarden als goede ventilatie, maximaal vier personen per tafel en speciale looproutes. Daarnaast zouden zowel personeel als klanten mondkapjes moeten dragen en komen er tussen de tafels speciale kuchschermen. Ook zouden er strikte afspraken komen over de sluitingstijden en de verkoop van alcohol.

Lees ook:
Support your locals Leiden: de leukste restaurants om te bestellen

Niet alle horeca

Een bron laat nu echter aan RTL Nieuws weten dat het experiment ‘niet voorwaardelijk’ is. Als namelijk álle restaurants in Nederland dezelfde strikte voorzorgsmaatregelen in acht nemen, kan het experiment ook worden overgeslagen. Ook een andere ingewijde geeft aan dat op dit moment de inzet is om het experiment over te slaan. De plannen zouden overigens alleen betrekking hebben op restaurants, en dus niet op bijvoorbeeld feestcafés. Maar voordat je wilt reserveren: het is dus nog even afwachten of de restaurants daadwerkelijk van het kabinet weer open mogen.

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Margriet 50 ligt nu in de winkel! Met deze week: de Grote December cadeautjesgids, alles over blij zijn met jezelf, feestmode (ook voor grote maten) en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant