Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hartverwarmend: in dit restaurant werkt personeel met dementie

restaurant-personeel-dementie-margriet.jpg

Mocht je ooit naar Tokyo in Japan gaan, laat je dan eens verrassen in het restaurant Mistaken orders. Hier wordt het namelijk allemaal nét even anders gedaan. De mensen die er werken zijn ouderen met dementie.

Als dat geen mooi concept is…

Initiatief

Volgens oprichter Shiro Oguni wordt dementie nog altijd niet goed begrepen. “Mensen denken nog steeds dat je niets zelf kunt doen als je dementie hebt”, valt hem op. “Dit betekent vaak dat deze mensen worden geïsoleerd van de samenleving. Wij willen dit veranderen door ervoor te zorgen dat mensen zich hier meer voor openstellen en er meer begrip voor krijgen. Op deze manier kunnen mensen met en zonder dementie in harmonie samenleven.”

Mistaken orders

Om de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, bedacht Shiro het hartverwarmende idee voor het pop-uprestaurant Mistaken orders. De introductie van het restaurant zegt eigenlijk al genoeg: “Misschien vind je het vreemd, een restaurant dat niet eens de juiste gerechten kan uitserveren. Al onze medewerkers hebben dementie. Misschien brengen ze het juiste eten, en misschien ook niet.” De bezoekers wordt gevraagd om het als een ervaring te zien. “37 procent van de bestellingen wordt verkeerd uitgeserveerd, maar 99 procent van de gasten gaat blij naar huis”, vertelt de eigenaar. Kunnen we zo’n restaurant ook snel in Nederland verwachten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Mistaken orders
Beeld | Getty Images

Ook interessant