Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Naar een restaurant of kroeg? Zó gaat dat er straks aan toe

naar-een-restaurant-of-kroeg-zo-gaat-dat-er-straks-aan-toe.jpg

Als vanaf 1 juni alle hotels, restaurants en cafés weer opengaan, moeten ze zich houden aan strenge richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland. Maar hoe zien die richtlijnen er precies uit? En wat zal er straks allemaal anders zijn?  

RTL Nieuws heeft het protocol waar de horeca aan moet voldoen al ingezien en maakte daar een samenvatting van.

Alleen op reservering

Waar je voorheen nog spontaan een café of restaurant kon binnenlopen, is dat straks wel anders. Cafés en restaurants mogen voorlopig alleen maar werken met reserveringen. Als je dus ergens wilt eten, dan zul je van tevoren een reservering moeten maken. Bij binnenkomst moet je je handen wassen of ontsmetten met handgel en voordat je dan echt naar binnen mag, vindt er eerst nog een controlegesprek plaats.

Lees ook: zó ga je het beste om met angst om naar buiten te gaan

Controlegesprek

In dat controlegesprek krijg je onder andere de vraag of je de afgelopen 24 uur last hebt gehad van hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten en of je een huisgenoot hebt die dat wel heeft gehad. Als een horecabedrijf vermoedt dat je wel verkouden bent of griep hebt, dan mogen ze je weigeren. Als het controlegesprek klaar is dan mag je gaan zitten en mogen medewerkers binnen 1,5 meter aan de tafel of aan de bar bestellingen opnemen, uitserveren en afruimen.

Nog wat regels

Daarnaast gelden er ook nog de volgende regels:

  • Er mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten, tenzij het gaat om een gezamenlijk huishouden, dat uit meer personen bestaat.
  • Ook aan een bar mogen maximaal vier personen naast elkaar staan of zitten, tenzij het huishouden uit meer mensen bestaat.
  • Als de gasten weg zijn, moeten de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden gereinigd.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant