Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Relaxen in een bad vol planten: het is dé nieuwste wellnesstrend in Nederland

plant-bathing.jpg

Heerlijk tot rust komen in een bad vol planten en tegelijkertijd je immuunsysteem een flinke boost geven: klinkt niet verkeerd toch? In Amsterdam opent er binnenkort een Plant Bathing Studio die precies dat belooft.

Een dampend, relaxend bad dat je een immuunsysteem een oppepper geeft. Dat klinkt niet alleen heerlijk, maar ook niet goedkoop. Dat laatste valt mee: in de studie kun je vijf tot vijftien minuten badderen tussen de planten voor € 1. Waarna je je naar verluidt een nieuw mens voelt.

Minder stresshormonen

Plant bathing heeft volgens kenners de nodige gezondheidsvoordelen. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk, zorgt ervoor dat je minder stresshormonen aanmaakt én verbetert dus je immuunsysteem. Ook is uit onderzoek gebleken dat de lucht in een kamer zuiverder is als er planten in staan.

Mee naar huis

In de Plant Bathing Studio tref je onder andere de zuiverende Zamioculcas en de zenplant Ficus Bambino aan. En het leuke is: nadat je klaar bent met je sessie, mag je een plant kiezen om mee naar huis te nemen. Zo kun je je, na goed voor dat exemplaar te zorgen en even te stekken, straks ook thuis onderdompelen in een bad vol planten.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant