Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zien: deze regenboogkleuren maken moerassen betoverend mooi

regenboogkleuren-moerassen.jpg

Natuurfenomenen blijven iets wonderlijks en weten ons keer op keer weer te verbazen. Zo stuitten we onlangs op een bontgekleurd bos. En onze mond viel open van moerassen die ineens betoverend mooi worden door regenboogkleuren.

Wauw! Tijdens een wandeling in First Landing State Park in het Amerikaanse Virginia werd een koppel verrast door een kleurrijk moeras. Ze konden hun ogen niet geloven. Enthousiast deelden ze een foto die duizenden reacties en likes uitlokte.

Natuurwonder? Biologisch proces

Volgens gids Jeff Ripple is er een logische verklaring voor het indrukwekkende natuurwonder. “De regenboogkleuren op het wateroppervlak zijn het resultaat van natuurlijke oliën. Die ontsnappen bij rottende planten of tijdens de biologische processen van bacteriën die de hoeveelheid ijzer in de bodem verminderen,” legt de natuurgids uit aan BBC. Voorwaarde is wel dat het water lang genoeg stilstaat. “Het kleinste zuchtje wind kan de fragiele regenboogkleurige laag al verwoesten.”

Meer betoverende moerassen

Zulke kleurrijke moerassen als het stel is tegengekomen, zijn niet alleen in het Amerikaanse Virginia te vinden. Uit Instagramkiekjes blijkt dat mensen vaker zoiets hebben gespot. Prachtig, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John Meadows (@thejphys) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sciences Et Avenir (@sciencesetavenir) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | nieuwsblad.be
Beeld | iStock, Instagram

Ook interessant