Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Even doorbijten: er is écht beter weer op komst

regen-maart-margriet.jpg

Regen, regen en nog eens regen – en een wind die menige paraplu vernielt en van fietsen een ware uitputtingsslag maakt. Maart roert behoorlijk zijn staart. Maar er is goed nieuws.

Want er komt écht, écht beter weer aan. Deze maand ook nog.

Het wordt droog

Maart gaat de geschiedenisboeken in als ‘te nat’, zo omschrijft Raymond Klaassen van Weerplaza het. “De laatste keer dat maart te nat was, was in 2008.” Maar volgende week, vanaf 18 maart, wordt verwacht dat de hoeveelheid neerslag minder wordt. Eindelijk. “De weken daarna wordt het zelfs droger dan normaal gesproken, volgens de weerkaarten van het Europese centrum.”

Fris lenteweer

Of het daarmee ook meteen zacht lenteweer wordt, is nog de vraag. De kans bestaat, dat een zuidwestelijke stroming domineert, waardoor de zachte lucht uit het zuiden ons nog niet kan bereiken en het dus nog fris blijft. In de dertigdaagse voorspelling is wel te zien dat de zogenoemde ‘oceaandepressies’ het westen van Europa niet meer kunnen bereiken en naar het noorden worden afgebogen. Het zal naar verwachting dus in elk geval droog en rustig weer blijven, vanaf eind maart. Nou, daar kunnen we wel wat mee, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weerplaza
Beeld | iStock

Ook interessant