Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op déze dag vindt een recordpoging topless zonnen in Nederland plaats

topless-zonnen-margriet.jpg

Waar topless zonnen vroegâh eigenlijk best normaal was, lijkt het anno 2019 steeds meer taboe. Daarom wordt er binnenkort een recordpoging topless zonnen gehouden.

Gewoon in Nederland, op Nationale Toplessdag.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Borsten in alle soorten en maten

BlootGewoon! heeft de actie in het leven geroepen, om naaktheid in het openbaar te promoten. Op die manier hopen ze bij te dragen aan de zelfverzekerdheid van vrouwen over hun lichaam. “Echte vrouwenlichamen zie je niet veel op social media en daardoor ontstaat er een vertekend beeld”, schrijven ze op hun site. “Door op het strand blote borsten in alle soorten en maten tegen te komen, kijken vrouwen weer positiever naar hun eigen lichaam.”

Recordpoging topless zonnen

Dit jaar wordt op zondag 23 juni de Nationale Toplessdag gehouden. Uiteraard wordt er die dag een recordpoging topless zonnen gedaan. En daar komt de voorspelde 27 graden natuurlijk goed bij van pas. Het record topless zonnen staat nu (nog) op naam van de Ierse stad Winslow, waar vorig jaar 2.500 vrouwen zonder bovenstukje de zee inrenden.

Op het strand van Noordwijk aan Zee worden op 23 juni zoveel mogelijk topless zonnende vrouwen verzameld. Wil jij meedoen? Meld je bij strandpaviljoen Beach Break aan. Liever thuis topless zonnen? Daar kun je de wereld ook op de hoogte stellen van jouw ‘gebaar’ door de hashtag ‘#toplessdag’ aan je foto toe te voegen. Uiteraard kun je het ook lekker voor jezelf houden of gewoon, in badpak of bikini, de zon ingaan. Wat je ook doet: smeer je goed in!

Topless, in bikini of in badpak: deze mooie hamamdoeken komen sowieso goed van pas. Een set van twee scoor je nu voor 19,95 euro in de Margriet Shop.

Bron | BlootGewoon!
Beeld | iStock

Ook interessant