Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze heftige nieuwe reclame laat je achter met een brok in je keel

interpolis.jpg

Even een appje bekijken, een belletje beantwoorden of je mail checken: we weten allemaal dat het levensgevaarlijk is om in de auto met je telefoon bezig te zijn. En toch doen nog steeds veel (te veel) mensen dat. Deze video, een nieuwe reclame van Interpolis, laat zien hoe heftig de gevolgen kunnen zijn.

Dit gebeurt er als je je telefoon gebruikt in de auto

Maar liefst 89 procent van de mensen die in in de auto stappen, gebruik volgens Interpolis weleens zijn telefoon. In de video vertellen proefpersonen eerlijk op welke manier ze bezig zijn met hun telefoon tijdens het autorijden. Daarna laten zij zien hoe ze dat doen, terwijl ze op een door verzekeraar Interpolis uitgezet testparcours hun auto besturen. Dat gaat natuurlijk voor geen meter en de schrik zit er goed in als er toch tegen obstakels wordt aangebotst, al zeggen ze van tevoren dat het echt geen effect heeft op hun rijgedrag. Dan neem de video een heftige wending. Alle testpersonen komen oog in oog te staan met Coen, die aangedaan vertelt hoe hij een heftig ongeluk veroorzaakte terwijl hij bezig was met zijn smartphone. De rest van zijn leven zal hij met de gevolgen moeten leven.

Veilig rijden met de Automodus-app

De boodschap van de reclame? Leg je telefoon weg, zet ‘m uit en laat je niet afleiden tijdens het autorijden. En het doel: de Automodus-app promoten. Daarmee kun je mobielvrij rijden en zo het verkeer in Nederland veiliger maken. Hier vind je deze app.

Bron: rtlnieuws.nl, ad.nl
Beeld: Interpolis

Lekker lezen

Dit baby-ottertje verovert direct je hart!
Nostalgie: 9x reclames uit de jaren 80 

Bekijk ook

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant