Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Recept: Zarzuela van gemengde vis en tapenade

zarzuela-van-gemengde-vis-en-tapenade.jpg

Zarzuela van gemengde vis en tapenadeBereidingstijd ca. 30 minuten
Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 uien
3 vleestomaten
3 teentjes knoflook
4 draadjes saffraan
4 el olijffolie
peper, zout, chilipeper
6 el Merza zongedroogde tomaten tapenade
6 dikke stukjes (50 g elk) visfilet (bijv. kabeljauw, zeewolf, zalm en/of tilapia)
12 grote gepelde gamba’s
500 g verse mosselen

Bereiding
Pel en snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Leg de tomaten 15 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel en snijd ze in stukjes. Week de saffraandraadjes in een heel klein schaaltje in 2 el warm water. Verhit de olie in een ruime koekenpan bak de ui en knoflook 3 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoog. Voeg de tomaten toe en bak ze 3 minuten. Voeg 1 tl peper, 1 tl zout, 1/2 tl chilipeper de tapenade en de saffraan (met vocht toe) en laat het mengsel 3 minuten pruttelen. Voeg 2 dl heet water toe en breng het aan de kook. Leg de vis, de garnalen en de mosselen diep in de saus en laat ze met het deksel op de pan op een matig vuur in ca. 10 minuten gaar worden. (Garen van de vis kan ook in een afdekte ovenvaste schaal in de hete oven 200°C, ca. 15 minuten.) Strooi er eventueel wat peterselie over.

Erbij
Lekker met witte rijst en Spaanse sperzieboontjes met gebakken knoflook en ui.

Ook interessant