Nieuws

Recept: noedelsoep met gegrilde kip

margriet05.jpg

Maaltijd-noedelsoep met gegrilde kip en knapperige groenten:

Altijd fijn, zo’n geurige noedelsoep met lekker veel groenten en gegrilde kipreepjes!

Ingrediënten:

2 el gembersiroop
– 2 el sojasaus
– 2 tl sambal
– 4 el zonnebloem- of arachideolie
– 300 g kipfilet, in brede repen
– 150 g noedels
– 1 teen knoflook
– 1 l kant-en-klare kippenbouillon, bijv. van De Kleinste Soepfabriek mix van bijv. taugé, repen paksoi en/of Chinese kool, ringetjes bosui en spinazie

 

Bereiding:
Maak een marinade van de gembersiroop, de sojasaus, de sambal en de olie en schep de kip erdoor. Kook intussen de noedels in ruim water met zout in de op de verpakking aangegeven tijd gaar. Doe de groenten in een vergiet en giet de noedels af boven de groenten. Laat uitlekken. Verdeel de noedels over 4 kommen. Verhit wat olie in een soeppan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Verhit een grillpan en gril de kip op middelhoog vuur, in 2-3 min. per kant gaar. Voeg de overgebleven marinade bij de bouillon en kook goed door. Verdeel de geblancheerde groenten over de noedels en giet
de hete bouillon hierover. Voeg de gegrilde kip bij de soep en serveer met kroepoek.
Bereidingstijd: ± 15 min.

Dit recept is voor 4 personen.

Ook interessant