Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Recept: Coq-au-vin met witte wijn, salie en pastinaak

uitg2.png

Coq-au-vin met witte wijn, salie en pastinaak (hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten
•1 boerenscharrelkip van ± 1.400 g
• versgemalen
• peper en zeezout
• 100 g boter of margarine
• ½ l witte wijn, bijvoorbeeld chardonnay
• 2 kippenbouillontabletten
• 8 blaadjes salie, fijngehakt
• 3 laurierblaadjes
• 2 stukjes foelie
• 2 el honing
• 500 g truffelaardappelen, geschild
• 3 pastinaken, geschild, in grove stukken
•3 rode uien, in kwarten
• 1 hele bol knoflook, overlangs gehalveerd
• 2 kropjes little gem, gehalveerd

 

Bereiding
• Wrijf de kip in met royaal peper en wat zout.
• Braad de kip rondom bruin in 75 g van de boter.
• Blus af met de wijn en ¼ l heet water.
• Voeg de bouillontabletten, de salie, de laurier, de foelie en honing toe.
• Breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes stoven. Draai de kip na 15 min. om.
• Kook intussen de aardappelen 5 min. voor.
• Smelt de rest van de boter in een tweede braadpan. Roerbak hierin de pastinaak, de
ui en de knoflookhelften 5 min. op halfhoog vuur.
• Voeg dit alles samen met de aardappelen toe aan de kip, draai de kip weer voorzichtig om en laat alles nog 20 min. stoven.
• Haal de kip uit de pan en leg op een mooie schaal. Dek hem af met aluminiumfolie
tegen uitdrogen.
• Schep de groenten uit de pan en laat de bouillon 5 min. inkoken op hoog vuur.
• Voeg de groenten en de little gem aan de ingekookte bouillon toe. Warm nog 2 min. door.
Bereidingstijd: ± 1 uur

Ook interessant