Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Raar maar waar: in deze kleur mok smaakt chocolademelk nóg lekkerder

chocolademelk.jpg

Drink je met dit koude weer ook zo graag een kop warme chocolademelk? Volgens wetenschappers is er een simpele manier om je chocolademelk nóg lekkerder te laten smaken. Drink je chocolademelk gewoon uit een bepaalde kleur beker.

Onze smaakbeleving wordt namelijk grotendeels bepaald door onze ogen, toont een onderzoek van de Polytechnische universiteit van Valencia en de universiteit van Oxford aan.

Vier verschillende kleuren

Voor het onderzoek mocht een groep van 57 gelukkige deelnemers proeven van vier bekers met dezelfde chocolademelk. Er zat echter wel een addertje onder het gras: de vier bekers hadden elk een andere kleur, wat voor de nodige verwarring bleek te zorgen.

Duidelijk verschil

De chocolademelk werd in een witte beker, een crèmekleurige beker, een rode beker en een oranje beker gedronken. Ondanks dat er in elke beker precies dezelfde chocolademelk zat, proefden de kandidaten wél een verschil. De chocolademelk uit de oranje beker werd als het lekkerst ervaren. Ook de inhoud van de crèmekleurige beker werd extra goed gewaardeerd.

Onbekende reden

Waarom de chocolademelk uit de ene beker beter smaakt dan uit de andere, weten de onderzoekers niet. Wel is duidelijk dat de proefpersonen de chocolademelk uit alle vier de bekers even zoet vonden smaken en ook alle vier even lekker vonden ruiken.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant