Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Queen Elizabeth voor het eerst weer in het openbaar verschenen

queen-elizabeth-margriet.jpg

Koningin Elizabeth is voor het eerst, sinds vier maanden, weer in het openbaar verschenen. De Queen maakte haar comeback voor een speciale gelegenheid.

Het ging om een klein, uitgesteld, feestje ter ere van haar 94e verjaardag op 21 april, toen ze nog in complete quarantaine op Windsor Castle zat.

Trooping of the Colour in het mini

Normaal gesproken wordt de verjaardag van Queen Elizabeth uitbundig gevierd met Trooping of the Colour. Dit is een parade waarin militaire gardes een eerbetoon brengen aan de Britse koningin, met muziek en al. Normaal gesproken trekt de parade door Londen, maar nu werd die beperkt tot de grote tuin van Windsor Castle. Normaal gesproken is de hele Britse koningsfamilie daarbij. Nu was Elizabeth de enige aanwezige royal. En er was geen publiek te bekennen, terwijl normaal gesproken een zee aan mensen een kijkje komt nemen bij het spektakel. Gelukkig voor de fans werd de ceremonie gefilmd.

Queen Elizabeth met hakken aan en lippenstift op

En ondanks dat het partijtje dus gewoon bij haar thuis was, zag de Queen er keurig als altijd uit. Inclusief hoed op, tas om haar arm, hakken aan, parelketting rond haar nek en lippenstift op. En naar verluidt keek haar man prins Philip vanachter het raam mee.

Queen Elizabeth Windsor Castle Margriet
Queen Elizabeth Trooping of the colour Margriet
Trooping the colour Margriet

In quarantaine op Windsor Castle

Sinds begin april zitten Elizabeth en Philip in quarantaine op Windsor Castle. Ze nemen, net als veel andere ouderen, het zekere voor het onzekere, wat het coronavirus betreft. Er komt dan ook niemand bij hun op visite. Zelfs hun zoon prins Charles niet, ook al is ‘ie inmiddels genezen van het coronavirus. Dit feestje was dan ook een welkome afleiding én uitzondering voor het echtpaar, op een veilige afstand.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | CBS News
Beeld | Brunopress, Getty

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant