Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Queen Elizabeth boos op Meghan Markle vanwege dít filmpje

queen-elizabeth-boos-op-meghan-markle-vanwege-dit-filmpje.jpg

Meghan Markle heeft zich opnieuw niet bepaald geliefd gemaakt bij het Britse koningshuis. De vrouw van prins Harry heeft namelijk op Instagram een filmpje gedeeld dat een aantal maanden geleden nog werd verboden door het paleis omdat het te ‘lichtzinnig’ en ‘frivool’ zou zijn.

In de video is te zien hoe Meghan met een glitterfeesthoed en een toeter in haar mond het succes van het septembernummer van de Britse Vogue viert.

Meest verkochte editie

Meghan was een tijdje geleden gasthoofdredacteur van het gerenommeerde modeblad en niet zonder succes: het nummer werd de meest verkochte editie ooit voor Vogue. Om dit te vieren nam ze samen met Edward Enninful, de hoofdredacteur van het blad, een vrolijk ‘achter de schermen’-filmpje op.

Dit bericht bekijken op Instagram

Earlier today @edward_enninful, the Editor in Chief of @britishvogue shared: “#ForcesForChange, guest edited by The Duchess of Sussex @SussexRoyal, was our fastest-selling issue in the history of #BritishVogue ( sold out in 10 days) and the biggest-selling issue of the past decade. I can’t wait to see what 2020 has in store…” • To celebrate, we wanted to share this never before seen video behind the scenes with Edward and The Duchess of Sussex on the creation of this special issue. Please note, this was filmed last August in London. Congratulations to all of those who took part in the 2019 September issue, and huge thanks to those who supported and helped make this a success! Video credit: Directed by @kloss_films Copyright @sussexroyal

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Queen Elizabeth boos op Meghan

Buckingham Palace verbood Meghan echter om het filmpje te delen, omdat het niet serieus genoeg zou zijn voor een royal. Koningin Elizabeth vreesde dat het beeld van Meghan met een feestmuts en toeter haar eeuwig zou achtervolgen, of zelfs zou kunnen worden ingezet als ‘Megxit meme’ om vervolgens de wereld rond te gaan.

Duidelijk statement

“In alle eerlijkheid, het paleis verafschuwt dit”, klinkt het in de Britse media. “Dit maakt van Meghan een doelwit voor spot. Het laat alleen maar zien waar haar prioriteiten liggen: likes krijgen en clicks genereren.” Meghan en Harry lijken zich echter niks aan te trekken van deze kritiek en maken een duidelijk statement door de video nu alsnog te delen.

“Zoveelste provocatie”

Met alle gevolgen van dien, zo stellen koninklijke bronnen.  “De Britse koninklijke familie vindt het verschrikkelijk dat de video toch gepost is”, luidt het. “Deze actie wordt beschouwd als de zoveelste provocatie tegenover de conservatieve houding van de monarchie.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | News.com.au, Instagram
Beeld | Getty Images

Ook interessant