Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vind jij het altijd eng om voor publiek te spreken? Probeer dan eens déze tip van prins William

prins-william.jpg

Waar sommige mensen moeiteloos voor een groot publiek kunnen spreken, hebben anderen daar juist veel moeite mee. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan troost het je misschien dat prins William dit vroeger ook heel eng vond, maar er inmiddels een handige oplossing voor heeft gevonden.

In de documentaire Football, Prince William And Our Mental Health vertelt hij hoe hij vroeger omging met publieke optredens.

Ongemakkelijke  momenten

Een amateurvoetballer die kampt met een angststoornis vraagt prins William in de documentaire of hij zich ook ongemakkelijk heeft gevoeld bij zijn leven in de openbaarheid. De prins laat weten dat hij wel degelijk ongemakkelijke momenten heeft gehad, zeker als het ging om spreken in het openbaar. Maar naarmate hij ouder werd, kon hij hier steeds beter mee omgaan.

Bijzondere tip van prins William

En dat had alles te maken met zijn ogen: “Mijn ogen werden wat slechter naarmate ik ouder werd, en ik droeg toen geen contactlenzen tijdens het werk. Dus als ik sprak, kon ik niemands gezicht zien”, legt hij uit. Iets wat hem eigenlijk wel beviel: “Je ziet dan alleen een waas van gezichten en niet dat iedereen naar je kijkt. Ik zag genoeg om mijn blaadje te kunnen lezen, maar zag de kamer niet echt. Dat hielp heel erg tegen mijn zenuwen.”

Mocht je dus een bril– of lensdrager zijn, kan het geen kwaad om eens zijn tip te proberen. Wie weet heb je er wat aan!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | CNN
Beeld | iStock

M23

Margriet 23 ligt in de winkel! Met als extra een spannende zomerthriller om te lezen in de zon. Maar ook: zomer-beautytips van BN’ers, schoenentrends voor het komende seizoen, de lekkerste aardbeienrecepten en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant