Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Psychische klachten? Déze appwijzer kan je helpen om de juiste digitale steun te vinden

psychische-klachten-deze-appwijzer-kan-je-helpen-om-de-juiste-digitale-steun-te-vinden.jpg

Voor veel mensen is de coronacrisis allesbehalve bevorderlijk geweest voor hun psychische gesteldheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel apps die je kunnen helpen om je psychische gezondheid te verbeteren, maar het kan best lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Welke app is het best voor jouw psychische klachten?

Welke app werkt nou echt en hoe weet je of ‘ie ook zorgvuldig met je persoonlijke informatie omgaat? Een appwijzer van de Nederlandse GGZ en MIND  (een organisatie die zich inzet voor verbetering van psychische gezondheid) moet je hierbij gaan helpen.

Niet altijd even betrouwbaar

“We zien in deze coronaperiode dat meer mensen behoefte hebben aan een toegankelijke manier om hun mentale veerkracht te verbeteren”, zo legt Rimmert Brandsma, projectleider bij MIND, aan RTL Nieuws uit. “Er zijn hiervoor duizenden apps te vinden in de appstores.” Toch is natuurlijk niet elke app even betrouwbaar of effectief. Volgens Brandsma hangt de kwaliteit van verschillende dingen af. “Is er bijvoorbeeld wetenschappelijk bewijs voor de werking of zijn professionals betrokken bij de ontwikkeling?”

Lees ook:
Dít zijn de psychische gevolgen van elke dag thuiswerken in je pyjama

Handige appwijzer

Om ervoor te zorgen dat je de juiste app gebruikt, heeft de appwijzer verschillende apps op basis van honderd van zulke criteria gerangschikt naar kwaliteit en betrouwbaarheid. Op de website zijn vijftig apps te vinden die beoordeeld en getest zijn door Nederlandse ervaringsdeskundigen en zorgverleners. “Ze kunnen erg waardevol zijn”, zo vertelt ervaringsdeskundige Lonneke Tomas. “Zelf gebruik ik er verschillende. Ik hoor nu vaak via-via van apps. Het is mooi dat iedereen kan zien welke er zijn en of ze veilig en betrouwbaar zijn.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

ME1

Margriet Extra: Fit & Slank ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet fitplan voor een frisse start, 38 slanke recepten, persoonlijke verhalen, work-outs voor binnenblijvers en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant