Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Nog geen rust: protest in Canada om komst Harry en Meghan

nog-geen-rust-protest-in-canada-om-komst-harry-en-meghan.jpg

Harry en Meghan zijn dolblij met hun beslissing om het Britse koningshuis te verlaten en te settelen in Canada. Zo hopen ze eindelijk de rust te vinden waar ze zo naar verlangen. De Canadese burgers zijn echter minder blij met de beslissing en willen er een stokje voor steken.

Al meer dan 800.000 mensen hebben een petitie ondertekend.

Kosten van beveiliging

Harry en Meghan zijn – na een turbulente tijd – net een paar dagen samen in Canada, en de onrust begint alweer. De Canadese minister-president Justin Trudeau maakte eerder bekend dat Canada de kosten voor de beveiliging van het paar op zich zal nemen. De Canadezen zelf zijn het hier echter niet mee eens en laten dit duidelijk merken.

Paparazzifoto’s

De protestgeluiden begonnen na het verschijnen van paparazzifoto’s van Meghan eerder deze week. Op de foto’s is te zien hoe ze met een grote glimlach een wandeling maakt met zoontje Archie en haar twee honden, op de voet gevolgd door twee bodyguards. Er is petitie online gezet waarin mensen zich uitspreken tegen de betaling van deze beveiliging.

Lees ook:
Meghan Markle straalt van oor tot oor tijdens haar eerste wandeling in Canada

Gedwongen betaling

De petitie is gestart door Aaron Wudrick, voorzitter van de fiscale conservatieve Canadese belastingfederatie. Hij maakt duidelijk dat hij geen enkel bezwaar heeft tegen Harry en Meghan zelf, enkel tegen de financiering van hun beveiliging. “Harry en Meghan zijn hier van harte welkom, maar laat het vooral duidelijk zijn dat de belastingbetaler niet gedwongen moet worden voor hen te betalen zo lang ze hier wonen. Wij wensen hen heel veel succes toe om financieel onafhankelijk te worden”, zegt hij hierover.

Duizenden handtekeningen

Meer dan 800.000 mensen zijn het met hem eens en ondertekenden de petitie. Wudrick heeft deze handtekeningen afgelopen dinsdag aangeboden bij de minister-president. Of er iets met de klacht gedaan gaat worden, is nog niet bekend.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | Getty Images

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant