Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

ProRail waarschuwt met heftige beelden voor gevaar op spoorwegovergang

campagne-prorail.jpg

ProRail is een nieuwe campagne gestart om mensen bewust te maken van de gevaren op spoorwegovergangen, zowel bewaakte als onbewaakte. De spoorbeheerder gebruikt daarbij indringende filmpjes van bijna-ongelukken.

Dit jaar waren er al ruim 3600 incidenten op spoorwegovergangen, die vaak met camera’s zijn vastgelegd. En die incidenten lopen niet altijd goed af: bij aanrijdingen op het spoor kwamen dit jaar dertien mensen om het leven. Gevallen van zelfmoord zijn niet meegeteld, zo bericht nos.nl.

Volgens ProRail resulteren de incidenten op spoorwegovergangen in schokkende filmpjes met soms wonderbaarlijke ontsnappingen. Op het eerste filmpje, dat sinds zaterdag online staat, steekt een fietser een onbewaakte spoorwegovergang over. Hij laat eerst een goederentrein passeren en ziet daarna een intercity over het hoofd en fietst door. Alleen het achterlicht van zijn fiets wordt geraakt door de trein.

Voor het eerst campagne met beelden bijna-ongelukken

Het is voor het eerst dat ProRail met filmpjes van bijna-ongelukken campagne voert. De spoorbeheerder doet dat via sociale media, maar bezoekt ook scholen.

Een woordvoerder zegt dat er al langer wordt gewaarschuwd, maar dat de boodschap steeds herhaald moet worden. Hij verwacht dat mensen de beelden met elkaar gaan delen. ProRail zet de komende tijd meer bijna-ongelukken online.

Bekijk hieronder de eerste video, waarbij een fietser maar net weet te ontsnappen aan een intercity op een overweg. Wees gewaarschuwd: de beelden kunnen heftig zijn.

Bron | nos.nl
Beeld | ProRail

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant