Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

ProRail niet blij met scène Boer zoekt vrouw

boer-zoekt-vrouw-2018-yvon-en-de-5-boeren.jpg

ProRail is niet blij met de uitzending van Boer zoekt vrouw van gisteravond. Daarin liepen deelnemers van het populaire datingprogramma over het spoor. En laat de spoorbeheerder nu juist al lange tijd campagne voeren tegen spoorlopen…

Spoorlopen zorgt niet alleen voor veel vertraging voor reizigers, het is ook nog eens levensgevaarlijk, meldt NOS.nl. In de vierde aflevering van het tiende seizoen van Boer zoekt vrouw is te zien hoe kandidaat Steffi tijdens haar survivaldate samen met de door haar vijf gekozen mannen op en langs het treinspoor loopt.

Regels aan de laars lappen

Het betreffende stuk spoor wordt weinig gebruikt, maar dat doet er volgens ProRail niet toe. Het gaat de spoorbeheerder om de beeldvorming. ‘Wat heeft campagne voeren tegen spoorlopers vanuit ProRail nog voor zin als een grote omroep zoals KRO-NCRV de regels aan de laars lapt,’ twittert een woordvoerder van de spoorbeheerder.

Aangifte?

ProRail neemt contact op met KRO-NCRV. Of de spoorbeheerder ook aangifte gaat doen is niet duidelijk. Vorig jaar deed ProRail dat wel. Toen liep een deelnemer van het AVROTROS-programma Hunted over het spoor. Het bewuste fragment werd om die reden door de omroep uit de uitzending gehaald. Op sociale media waarschuwde de omroep vervolgens voor de risico’s van spoorlopen.

Spoorlopers

De KRO-NCRV heeft na de kritiek op de uitzending van Boer zoekt vrouw besloten om geen spoorlopers meer in beeld te brengen, aldus NOS.nl. “Wij wisten dat dit spoor op de dag van opname niet werd gebruikt. Maar we zullen dit in het vervolg niet meer op deze manier in beeld brengen, zodat het niet tot misverstanden kan leiden”, laat een woordvoerder van de omroep weten.

Bron | NOS.nl
Foto | KRO-NCRV/Linelle Deunk

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant