Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Problemen om in slaap te komen? Spray deze geur in je slaapkamer!

waarom-is-op-je-zij-slapen.png

We weten al langer dat lavendel kan helpen om in slaap te vallen. Maar er is nóg een geur die ervoor kan zorgen dat je in een mum in dromenland bent.

Handige tip om beter te slapen

Slaap je slecht? Dan heb je doorgaans al van alles geprobeerd om de slaap te vatten. Maar heb je weleens aan jasmijn gedacht? Wie een douche of bad neemt met een product waarin jasmijn is verwerkt, of slaapt in een ruimte die naar jasmijn ruikt, zou een betere nachtrust hebben. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die een jasmijnproduct gebruiken minder draaien en woelen in bed, frisser opstaan en gedurende de dag zelfs frisser blijven.

Andrew Weil van de Amerikaanse universiteit Harvard roemt op zijn site de effecten van jasmijn op slaapgedrag. Hij stelt dat jasmijn hetzelfde effect heeft als sommige kalmering- en slaapmiddelen. Volgens hem werkt jasmijn niet alleen een betere nachtrust in de hand, jasmijn zou ook de kans op piekeren verkleinen tijdens het wakker liggen.

Zo gebruik je jasmijn

Hoe doe je je voordeel met dit gegeven? Gebruik jasmijn onder de douche of in bed door middel van producten waarin de geur is verwerkt. Ook kun je de geur voor het slapengaan in de slaapkamer sprayen of een diffuser gebruiken. Andere tips die Andrew Weil op zijn site geeft: plaats een zakje met jasmijn onder je kussen of doe een paar druppeltjes jasmijnolie in de wasmachine voordat je een was draait.

Ook in de video wordt jasmijn getipt als slaapopwekkend, net als vier andere planten.

Bron: drweil.com, Wheeling Jesuit university, Men’s Health
Beeld: iStock

Lees ook

Binnen één minuut in slaap vallen? Zo doe je dat

Kun je moeilijk in slaap komen? Lees deze tips

Te warm, te koud? De temperatuur van je slaapkamer heeft effect op je nachtrust

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet.nl lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant